Historien om Blackjack

Namnet Blackjack, eller som vi skriver det på svenska Black Jack har använts i många andra situationer än enbart som ett namn på ett hasardspel. I Sverige är det ett namn som använts i allt från filmer till kondomer.

Själva spelet kan härledas tillbaka till mitten av 1700-talet och det franska kortspelet vingt-et-un som betyder tjugoett. Det Blackjack spel vi spelar idag är en amerikansk företeelse som utvecklades i början på 1900-talet. Orsaken att man kallade spelet Black Jack är många casinon gav spelarna som hade en hand med spader ess och spader knekt mångdubbling av sin vinst.

Black Jack har haft många namn under åren. Det har varit namn som Van John och Pontoon. Många andra spel som exempelvis Baccarat har förmodligen utvecklats från Blackjack.

Spelet blev egentligen inte riktigt populärt i USA förrän efter andra världskriget. Trots att spelet fanns i USA sedan tidigare var det när soldaterna tog med sig det från Europa som det blev populärt. Det är idag det spel som generar mest vinster och förluster för sina spelare.

Trots att Blackjack traditionellt varit ett spel som män spelat är det inget man kan se idag. Kvinnor som män spelar. Det är inte som med Bingo och Slots där man fortfarande kan se skillnad i vilka som spelar såväl som bingo-på-nätet-gratis.se som på sajter som Victorious.nu ser man också denna skillnad.