Välj rätt bland alla olika typer av blackjackturneringar

När det gäller blackjackturneringar är det bra att känna till att det finns flera olika typer av blackjackturneringar. Här presenteras de vanligaste:

 • Sit and go, eller Sit n’ go
  En Sit and go turnering fungerar så att vem som helst kan ansluta till sig till turneringen, men en Sit and go turnering börjar aldrig innan det önskvärda minimiantalet spelare har anslutit sig. Om en Sit and go turnering till exempel ska ha minst 5 spelare, väntar man med att påbörja turneringen tills alla fem har anslutit sig.
 • Satellitspel
  Satellitspel fungerar så att spelare spelar mot varandra i flera olika omgångar. Efter varje spelomgång går en eller flera spelare (brukar dock inte vara mer än 2 eller 3 spelare) som placerat sig bra under omgången vidare till en final.
 • Schemalagda turneringar
  En schemalagd turnering påbörjas vid en tidpunkt som bestämts i förhand. Spelare kan dock anmäla sig till turneringen i förväg om de vill det.
 • Utöver dessa olika typer av blackjackturneringar kan även en del andra olika typer av blackjackturneringar förekomma. Dessa har då speciella krav och villkor, men ovan nämnda är de vanligaste turneringssorterna.

  Samarbetspartners